снимка: Фейсбук/Популярният рапър Христо Петров-Ицо Хазарта коментира в предаването Лице в

...
снимка: Фейсбук/Популярният рапър Христо Петров-Ицо Хазарта коментира в предаването Лице в
Коментари Харесай

Ицо Хазарта за изпълнителите: Използваха ги предизборно. Седят около началника и той ще даде, щото има 20 дена до изборите

снимка: Фейсбук/

Популярният рапър Христо Петров-Ицо Хазарта разяснява в предаването " Лице в лице " по БТВ разразилия се спор с помощите на изпълнителите, обещани им от правителството в последните дни. Според него, е доста значимо всеки да си е плащал налозите.

" Миналата година водихме диалог за какво би трябвало да се поставят ваксини, в този момент - за какво би трябвало да се заплащат налози, следващата година може да обсъждаме за какво би трябвало да се мият ръце ", отговори той на въпрос би трябвало ли данъчната декларация да е съображение за еднократната отплата от 4350 лв. на съвсем 1000 актьори. С решение на Министерски съвет и след среща на музиканти на свободна процедура, държавното управление реши да отпусне 5 минимални заплати - 3250 лв. плюс 1100 лв. осигуровки поради въведените противоепидемични ограничения. 

" Добре, творецо. Утре ще ти потрябва кола за спешна помощ, ще искаш тази вечер лампите да светят по улиците, ще искаш да имаш дете и да го пратиш на учебно заведение, само че някой би трябвало да заплаща заплатите на учителите. Ето по тази причина би трябвало да се заплащат налози ", обърна се той към артистите, написа OFFnews.bg. 

По думите му хората са не запомнили да боравят с причини. " Не съм склонен с една съответна дума - " помощи ". Навсякъде в Европа страните компенсират бизнесите и хората, потърпевши от пандемията. Помощи се изплащат на хора с увреждания, аз да вземем за пример нямам такива. Когато страната ти забрани да работиш, би трябвало да те компенсира и методът, по който доказваш какво си изгубил е данъчната декларация ", безапелационен е Хазарта.

Рапърът съобщи още, че е имало хора, съгласно които той желае точно с данъчна декларация да се потвърждават загубите, тъй като има приходи от малкия екран, само че приходите му от това са единствено 1/20. 

" По-важното в тази ситуация е, че тези музиканти се пробват да оказват помощ на закъсали техни сътрудници и това не е неприятно. Трябва да има критерии, тъй като на следващия ден някой може да вземе една балалайка, да се снимат във фейса и да желае пари ", сподели той. 

По думите му той не е музикант и няма певчески данни. " Музикантите би трябвало да са най-свободната част от обществото, и като ги видя наобиколили началника с печален взор, ми става кофти ", добави Ицо Хазарта. 

Той напомни, че преди 2 години си е разрешил един-единствен избирателен концерт (на ГЕРБ - бел. ред.), поради който е понесъл доста основателни рецензии. " Искам да кажа на всички реализатори - те са интелигентни, давате ли си сметката, че ви навряха доста по-силно в една предизборна акция ", обърна се още той. 

" Що се сетиха 20 дни преди изборите (да дават пари - бел. ред.)? Седят към началника да даде и той ще даде, щото има 20 дни до изборите, няма да ги пита " Плащате ли си налозите ", щото ще се разсърдят, а е по-добре на мен да се разсърдят ", безапелационен е рапърът. 

Относно това дали аргументът, че тази отплата е потребност след месеци на пандемия и затворени бизнеси, Хазарта изясни, че всеки човек самичък избира ориста си: " Бих го приел, в случай че става дума за възрастни хора или с увреждания, само че здрав прав човек... Може да получат обезщетения, само че да потвърдят какво са изгубили ".

Иван не го въртят и гледат, а желае страната да му направи закон за песните 

За квотите за българска музика в медиите и радиостанциите Хазарта даде образец с " Иван ". " Иван желае да бъде артист, песните му не ги въртят, не ги гледат и доста хора в интернет. Това би трябвало да покаже на Иван, че би трябвало да се преориентира, само че вместо това Иван желае страната да направи закон за песните на Иван ". 

По думите му " една дама, която по принцип ме поддържа, ме разкритикува, че всичко е субективно, тъй като такива като мен вкарват в клиповете си нищожно облечени дами и поради тях тя не може да стигне до сцената ". 

" Вероятно би трябвало да спра да фотографирам красиви дами в моите клипове и да акцентира на фрагменти на Бачковския манастир, на Ротондата " Свети Георги ", Перперикон, Дунавската низина, Чудните мостове. Когато отивам на мои концерти, аз заедно съм с балет " Нова ", те са красиви. Трябва да спра да ги взимам, да излизам самичък на сцената и да поставям портрети на български исторически персони - Филип Тотьо, княз Батенберг, Паисий Хилендарски, с цел да може да бъде обективна конкуренцията ", изясни още Хазарта.

Той добави, че е получил като образец Франция и това е мощен причини, само че е " доста елементарно да си избереш случайна страна и случаен закон. Ако съм министър на финансите, ще кажа, че там данъкът е 50% - желаете ли подобен налог, щото нали Франция... "

В Германия на някои от автомагистралите няма ограничавания, ето и това ни харесва. И там данъкът е 50%, акцентира изпълнителят.

Ицо Хазарта съобщи, че има към 60 песни - негови и на " Ъпсурт ", само че 90% от тях не се въртят, тъй като не са задоволително положителни и не всеки ден се вършат шлагери, а това да задължиш някого да ти върти песните, не би довело до нищо добре.

На въпрос какво чака да се случи след изявлението Христо Петров отговори, че е допустимо някой да напише декларация против него.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР